INFO - ABOUT US

Area57 is de meest ambitieuze airsoft-arena van Europa. Area57 is niet gebonden aan een specifieke locatie; overal waar wij zijn is Area57!

Met Area57 hebben we ons tot doel gesteld om de airsoftsport te perfectioneren. Erkende marshalls met jarenlange ervaring in de airsoftwereld garanderen serieus, realistisch en strak georganiseerde airsoft-events. Bij Area57 geldt een zero-tolerance beleid voor het naleven van de ‘hit’-regel en staat fair play altijd voorop.

We zorgen voor een unieke airsoft-experience die dankzij onze storylines ook telkens anders zal zijn. De ervaringen die u bij ons opdoet zult u dan ook nergens anders vinden. We leggen de lat hoog – voor u als speler maar vooral ook voor onszelf. Dat geeft de garantie dat Area57 u zal blijven verrassen.

We vragen u bij inschrijving al naar uw favoriete speeltype (sniper, assault, support of meerdere) en we gebruiken deze informatie om bijvoorbeeld sniperteams en contractors in te zetten bij onze missies. Stelt de samenstelling van de groep ons in staat niet twee maar 3, 4 of zelfs meer teams te maken dan zullen we dat zeker niet laten. We kunnen zelfs een heus ‘mijnenveld’ inzetten om de spanning op te voeren!

Omdat we tijdens onze open events alleen gevorderde airsofters toelaten (dus met eigen gear), die we al tijdens de inschrijving kennis laten nemen van en akkoord laten gaan met de algemene voorwaarden / spelregels winnen we tijdens de events veel speeltijd, doordat de briefings veel korter zijn.

Elke speler wordt aan het begin van de dag ingedeeld bij zijn/haar team. Wisselen gedurende de dag is niet meer mogelijk, omdat we werken met de Area57 Ranking: het winnende team krijgt aan het einde van het event een badge met de behaalde ranking. Hoe meer een speler wint, hoe hoger de rank van de speler. Hierdoor ontstaat een community met waardering voor behaalde resultaten en respect voor de waarden en normen die horen bij het klimmen op de ranking ladder.

Speciale prestigebadges geven we uit voor bijvoorbeeld spelers die een vlag veroveren of trefzekere snipers; hier hoort dan ook een beloning bij die aan het eind van de dag zal worden uitgereikt.

Tijdens de open events zullen base commanders van Area57 aanwezig zijn, verkleed als generaals of als second commanders. Hiermee garanderen we dat de missies professioneel en correct worden uitgevoerd.

Wij zijn dan bijzonder trots dat we de eerste locatie kunnen aankondigen waar we Area57 Experience gaan uitvoeren. Area57 Givet (in Frankrijk, 5 km voorbij de Belgisch-Franse grens) is een voormalig militair oefenterrein van het Franse leger, een model van een Afghaans dorp compleet met bunkers, tunnels, en grotten met een ondergrondse gevangenis. Dit geweldige speelveld biedt volop mogelijkheden voor alle speltypes.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan toernooien (in de toekomst). Ook geven wij clinics voor beginners om ze kennis te laten maken met deze sport zonder dat ervaren spelers hierdoor in hun spelplezier gehinderd worden.

De airsoftsport leent zich bij uitstek voor teambuilding en management training (organisatie, inzicht, leiderschap). Voor bedrijven bieden we verschillende arrangementen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

We willen een keer per jaar een groot Europees event met honderden deelnemers organiseren, waarbij we ons op internationaal vlak optimaal kunnen profileren. Hou onze site in de gaten voor alle ontwikkelingen!

See you soon at Area57!

airsoft fields

 

 

Fort Barchon

 Indoor en outdoor, Cqb en lange afstanden, Fort Barchon heeft het allemaal! Een ontzettend mooie en historische locatie. Vlakbij Maastricht, Goede bereikbaarheid, Catering en shop.

Adres: Rue du Fort, 4671 Blégny, België

 

 

Wild Mountain

 Area 57 haar eigen nieuwe concept. Ongeveer 3,4 hectare groot en mooi centraal gelegen langs de A2 in Weert. Outdoor Cqb in combinatie met een stukje bos. Snelle, tactische gevechten vinden hier zeker plaats! Te boeken voor bedrijfsuitjes, teambuilding, grensverlegende activiteiten, bij Wild Mountain is het allemaal mogelijk.

 Adres: Op Kernies 3 6002 NC Weert

 

The Valley

Groot terrein, voor de pure outdoor liefhebber. Woodland all the way! Ongeveer 12 hectare groot, shop en catering aanwezig. Pendel van parkeerplaats naar safety zone. Snipers en andere lange afstand schutters, kunnen hier hun game perfectioneren!

Adres: Vilvertstraat, , Dilsem Stokkem, België

what is airsoft

Airsoftspelers in actie
Airsoft is een veldslagsimulatiesport waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om missie(s) te volbrengen. Bij airsoft wordt gebruikgemaakt van replica’s van bestaande wapens, ook wel AEG (Automatic Electric Guns) genoemd. Airsoft wordt met plastic balletjes van 6 mm gespeeld, ook genaamd BB's. Deze BB's bestaan in verschillende gewichten, van 0,12 gram tot 0,50 gram.

Er bestaat een uitgebreid assortiment van de replica's voor de spelers. Deze variatie loopt uiteen van een klein vuistvuurwapen tot machinegeweren en sluipschuttersgeweren. In de meeste gevallen is er voor bijna elk echt wapen wel een airsoftreplica te koop.

Airsoft is een sport die zo realistisch mogelijk gespeeld wordt. Veel teams proberen die mate van realiteit onder andere uit te drukken in hun uitrusting. Zo zijn er teams die bijvoorbeeld het Korps Mariniers nabootsen, maar er zijn ook teams die bijvoorbeeld de US Navy SEALs, SWAT-eenheden proberen na te bootsen. Er zijn ook airsoftteams die terug gaan in de tijd met hun uitrusting. Zo zijn er veel airsoftteams die in de stijl van Tweede Wereldoorlog of Vietnamoorlog zijn gekleed.

Elk land heeft zo zijn eigen airsoftteams met daarbij hun eigen stijl van kleding(gear) en replica's.

Algemeen

Airsoft wordt zo nu en dan ook als training gebruikt voor militairen en Special Forces. De replica's zijn moeilijk van echt te onderscheiden. In Nederland is de sport sinds 15 januari 2013 toegestaan. De Wet wapens en munitie is hiervoor aangepast. Dat maakt airsoft in Nederland nu legaal, echter zijn hier wel regels aan verbonden.

Een houder van een airsoftwapen moet voldoen aan:

Minimale leeftijd 18 jaar
Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
Lidmaatschap van een door de minister erkende airsoftvereniging
Niet-ingezetenen van Nederland die de airsoftsport beoefenen, krijgen toestemming om aan evenementen in Nederland deel te nemen.
Aanvullende regels:

Airsoftapparaten mogen een mondingsenergie van 3,5 joule hebben (ongeveer 500 FPS).
Leden van de vereniging dienen hun airsoftapparaten te vervoeren in een koffer, foedraal of tas die afsluitbaar moet zijn.
Leden van de vereniging dienen airsoftapparaten thuis op te slaan in een deugdelijke opslag met sluitwerk. Thuis onderhouden en testen mag (mits uit het zicht van omwonenden)
De erkende wapenhandel moet een register bijhouden wie airsoftapparaten koopt.
Vervoer zoals gebruikelijk bij (vuur)wapens: de kortste weg, afgesloten in een koffer of tas. BB's en magazijnen hoeven niet gescheiden vervoerd te worden volgens de wet. Het magazijn mag er NIET in zitten tijdens vervoer.
Leden mogen zelf airsoftapparaten invoeren, mits ze geregistreerd staan bij de airsoftvereniging.
In Nederland moet men dus eerst lid worden van een erkende airsoftvereniging.

In Tsjechië, Luxemburg en Engeland mag het spel ook worden gespeeld, al gelden soms beperkingen. In de overige Europese landen is airsoft ook legaal. Airsoft is een sport die over de hele wereld gespeeld wordt.

De BB's worden met een snelheid van tussen de 88 en 152 meter per seconde weggeschoten. Veiligheid is absoluut het allerbelangrijkste van de sport. Aangezien de BB's een behoorlijke snelheid hebben is de kans op oogletsel, als niet de juiste veiligheidsmaatregelen genomen worden, groot. Vandaar dat iedere airsoftspeler een speciale veiligheidsbril draagt, de airsoft goggle. Verder kan het zo zijn dat je een bultje of blauwe plek krijgt en in het geval van een schot van minder dan 5 meter kan dit een klein wondje veroorzaken. Soms komt er ook tandletsel voor, al gebeurt dit relatief weinig

Geschiedenis
De sport ontwikkelde zich rond het begin van 1970, toen de Daisy Manufacturing Company begon met het maken van luchtdrukgeweren die plastic balletjes schoten, als vervanging van de toenmalige luchtdrukgeweren, die met metalen dan wel loden projectielen schoten. Dit type wapen werd de Soft Air gun genoemd maar sloeg niet aan in Amerika.

Rond 1980 werd de interesse van consumenten in Japan voor deze wapens gewekt, omdat het daar per wet is verboden om een vuurwapen in privébezit te hebben. Zo konden Japanse wapenliefhebbers toch een wapencollectie opzetten. Verschillende Japanse bedrijven begonnen het systeem van Daisy Manufacturing Company te gebruiken en in te bouwen in hun realistische replica's van wapens. De soft-air- of air-softguns waren geboren.

Het originele Daisy-systeem gebruikte een simpel veermechanisme (spring-powered air piston). Gedurende de jaren 80 ontwikkelde zich de door gas aangedreven airsoftguns. Deze maakten veelal gebruik van een externe gasbron (kooldioxide of freon). Deze gassen werden echter na loop van tijd verboden door de Japanse regering wegens de vele kooldioxide en fluorkoolstofgassen die in atmosfeer terecht kwamen.

Een elektrische motor en ingebouwde veer zorgen ervoor dat de BB uit de replica wordt geschoten. Dit mechanisme wordt tegenwoordig in bijna alle airsoftreplica's gebruikt. Het mechanisme is lange tijd te groot en te lang geweest om in een airsoftpistool te plaatsen. In plaats hiervan werd er in airsoftpistolen gebruikgemaakt van een gasaangedreven mechanisme dat voor de aandrijving zorgde. Fabrikant Tokyo Marui heeft sinds 2005 een "Automatic Electric Pistol", waar het dus gelukt is om alles in een pistool te bouwen.

Net als de wapens ontwikkelde de airsoftsport zich snel ook in Japan en verspreide zich vanuit daar naar andere Aziatische landen en van hieruit naar Europa, met name naar Italië en het Verenigd Koninkrijk in de jaren 90. De airsoftsport deed zijn herintrede in Amerika rond 1995.

De eerste airsoftspelers waren vooral paintballers die overstapten aangezien de airsoftreplica's veel realistischer zijn dan de huidige paintballmarkers of -wapens.

airsoft rules

oorwaarden van Stichting Area 57.


1. Algemene zaken.


1.1 Algemeen

Area 57 BV (hierna te noemen “Area 57”) is niet gebonden aan eender welke politieke, paramilitaire, religieuze of levensbeschouwelijke groeperingen en zal zich op geen enkele wijze voor activiteiten van deze aard engageren. Om dit te benadrukken zal elke deelnemer een schriftelijke verklaring afleggen waarbij hij bovenstaande onderschrijft. Verder worden hieronder de spelregels aangegeven die gelden op ieder, door Area 57 georganiseerd event, waaraan iedere deelnemer zich te houden heeft.


1.2 Aansprakelijkheid

Area 57 houdt ten alle tijden het recht om wijzingen met directe ingang en zonder enige vorm van kennisgeving aan te brengen in de regels en voorschriften. Bovendien sluit Area 57 elke aansprakelijk uit voor directe of indirecte schade in welke vorm of aard dan ook, die voortvloeit uit deelname aan één van onze evenementen. Area 57 kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de vermissing, beschadiging en/of misbruik van andermans eigendom.


1.3 Leeftijd

De minimum toegelaten leeftijd is 18 jaar.


1.4 Ticket betalingen

Tickets kunnen op onze website (www.area57airsoft.com) worden gereserveerd en betaald via PayPal of IDeal. De reservering is definitief als het volledige of aanbetaalde bedrag is voldaan.

Als u binnen 48 uur na uw betaling geen reactie van Area 57 hebt ontvangen neem dan contact op met info@area57airsoft.com. Ook kunt u op de dag van het event contant afrekenen. Hiervoor worden administratiekosten in rekening gebracht.


1.5 Annulering

Men kan zich minimaal zeven dagen vóór een event uitschrijven, middels een door Area 57 bevestigd mail-bericht aan info@area57airsoft.com. Bij het terugstorten van betaalde toegangsgelden worden administratiekosten in rekening gebracht. Indien men zich na deze tijd uitschrijft zal er geen restitutie meer gegeven worden. Bij annulering van een event door Area 57 wordt restitutie in de vorm van een eenmalig te verstrekken blanco ticket, met een geldigheid van 1 jaar vanaf datum afgifte verleend.


1.6 Roken

In de safetyzone wordt alleen gerookt in de daartoe bestemde rookzone. In het speelveld word alleen gerookt in de basecamp-respawn. Sigaretten en dergelijke worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde asbakken.


1.7 Parkeren

Voertuigen worden geparkeerd op aanwijzingen gegeven door als zodanig herkenbare medewerkers van Area 57.
1.8 Handel.

Op het terrein van Area 57 is het niet toegestaan voor personen, bedrijven of organisaties, andere dan Area 57, om promotie te maken en/of handel te drijven, tenzij Area 57 hiervoor toestemming heeft verleend.
 
1.9 Beschadigingen, vernieling of baldadigheid

Indien opzettelijk of als gevolg van verwijtbare schuld beschadigingen of vernielingen worden aangebracht of baldadigheid word gepleegd, meldt dit dan onmiddellijk aan de organisatie. Elke (geldelijke) vergoeding die ontstaat door het niet opvolgen van de regels, opgesteld door Area 57, word op de veroorzaker of de verantwoordelijke rechtstreeks verhaald.


1.10 Alcohol en roesmiddelen

Gebruik van alcoholische drank is niet toegestaan op de dag van het event totdat de speeldag officieel afgelopen is. Het gebruik van verdovende middelen is te allen tijde absoluut verboden. Iedereen die aantoonbaar onder invloed is van alcohol of andere middelen zal van deelname aan het event uitgesloten worden, zonder restitutie van betaalde gelden. Area 57 is niet verantwoordelijk voor de persoonlijke/fysieke/mentale gevolgen van een intoxicatie.


1.11 Geweld en schuttingtaal

Geweld (fysiek en/of verbaal) en racistische uitingen worden onder geen enkel beding getolereerd en heeft de onmiddellijke uitsluiting tot gevolg. In het geval van vloeken en onwelvoeglijk taalgebruik word eenmaal gewaarschuwd. Een tweede constatering heeft onmiddellijke uitsluiting tot gevolg, zonder restitutie van betaalde gelden.


1.12 Verzamelen

Buiten het speelterrein is het voor deelnemers aan onze events niet toegestaan om in camouflage kleding rond te lopen.


1.13 Sancties

Sancties kunnen variëren van een waarschuwing die genoteerd word op uw polsbandje tot beëindiging van uw speeldag. Er kan niet in discussie worden gegaan bij een opgelegde sanctie, noch kan er restitutie worden aangevraagd.


1.14 Afval

Om het terrein schoon te houden vragen wij vriendelijk om al het afval in de verspreide vuilniszakken te deponeren. In de safetyzone, basecamps en respawns zijn vuilniszakken aanwezig. Het dumpen van ander afval dan het reguliere gebruikersafval van een airsoft-speeldag is niet toegestaan.


1.15 Media

Er mag foto- en filmmateriaal gemaakt worden. De foto- en videografieën dienen zich vooraf aan te melden bij de organisatie. De regels voor fotografen zijn dat ze ten alle tijden een veiligheidsfluo-vestje en veiligheidsbril dragen, geen tactische informatie doorgeven aan spelers en dat ze het spel niet negatief beïnvloeden door b.v. “the line of fire” te staan. Schade aan hun apparatuur is voor eigen rekening). Area57 is gerechtigd beeld- en filmmateriaal dat is gemaakt tijdens een van haar events te gebruiken voor promotionele doeleinden.  Dit tenzij anders schriftelijk overeengekomen.


1.16 Ideologieën


Badges, vlaggen of andere kenmerken of uitingen die verwijzen naar of betrekking hebben tot een bepaalde groepering (bv. Het Nazisme, ISIS, Hamas, etc.) zijn niet toegestaan.


1.17 Toiletgebruik

Tijdens elke Area 57 event zijn er mobiele en/of vaste toiletten beschikbaar. Maak hier dan ook gebruik van en hou het schoon.


1.18 Eten en drinken

Op de evenementen van Area 57 is het toegestaan om eigen consumpties te nuttigen. Zorg er wel voor dat het afval niet blijft rondslingeren en ingeleverd wordt in de daarvoor bestemde plekken.


1.19 Gevonden/verloren voorwerpen

Gevonden voorwerpen kunt u inleveren bij een Marshall van Area 57. De gevonden voorwerpen worden na het event maximaal 3 maanden bewaard. Verloren voorwerpen worden bewaard bij de organisatie van Area 57. Als u iets verloren heeft kunt u dat doorgeven aan of navragen bij Area 57 via info@area57airsoft.com .


2. Wapens en BB’s


2.1 Echte wapens

Het is verboden echte vuurwapens mee te nemen, dit verbod geld ook voor messen, dolken of bajonetten. Imitatiemessen en/of bajonetten mogen geen rigide structuur hebben, maar moeten flexibel zijn. Met tape afgebonden of op enigerlei andere wijze bewerkte echte messen, dolken of bajonetten worden geweigerd. Bij aantreffen van deze voorwerpen worden zij tijdens het event door  Area 57 in bewaring genomen.


2.2 Vervoer van airsoftwapens

Het vervoer van airsoftwapens en andere airsoft-gerelateerde goederen/voorwerpen die onder een wettelijke bepaling vallen, dient te gebeuren volgens de daarvoor geldende wettelijke voorschriften.


2.3 Zelf vervaardigde airsoftreplica's

Zelf vervaardigde airsoftreplica’s, –installaties of beschermende middelen van welke aard dan ook zijn niet toegestaan.


2.4 Pyrotechnische en rook verspreidende items

Voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal word verwezen naar huisreglement van het terrein waar Area 57 haar event organiseert. Het gebruik van pyrotechnisch materiaal word zwaar gesanctioneerd. Pyrotechnisch materiaal, gebruikt door de organisatie is vrijgesteld van deze regel.


2.5 Uitlenen van airsoftwapens

Uitlenen van airsoftreplica's gebeurt alleen door de organisatie of door de organisatie aangewezen personen. Er wordt een borg gevraagd voor alle spullen die door de organisatie worden uitgeleend.


2.6 BB’s

De merken BB’s die Area57 toestaat op de door haar georganiseerde events zijn de biodegradable BB’s van de volgende merken: ?BIOVAL ?BIOSTAR ?Extreme Precision ?HIDD ?Ecosphere ?101 Inc. ?Green Devil ?Green BB’s?ICS bio ?Madbull bio?ASG Blaster BB


Area 57 zal de speler, die niet toegestane BB’s gebruikt, persoonlijk aansprakelijk stellen voor de eventuele daaruit voortvloeiende (financiële) gevolgen.


 

 

 

3. Spelregels


3.1 De HIT-procedure

Je bent “uitgeschakeld” wanneer je door een bb geraakt wordt, direct of indirect (ricochet) op je lichaam. Meteen na deze treffer roep je luid en duidelijk “HIT”. Vervolgens trek je een veiligheidsfluo-vest aan of trek je een hitzak over de loop van je replica, dat je dan rechtop omhoog in de lucht steekt. Je gaat dan naar een veld- of basecamprespawn of je laat je healen door een medic.

Een treffer op je replica geld altijd als een weapon-hit. Vervolgens dient men over te stappen naar een secundair replica.

Word je “ge-knife-killed”, dan is dat een silent kill. Je volgt dan de reguliere “HIT”-procedure, je roept alleen geen “HIT” en je moet verplicht naar de basecamp-respawn. Een knife-kill voer je uit door een speler met een mes op zijn schouder te tikken. Je mag dan “knife-kill” fluisteren.


3.2 Dead Man Don’t Speak

Als je geraakt/ge-hit bent mag je niet meer praten. Om onduidelijkheid te voorkomen zeg je vanaf dat moment alleen nog maar luid en duidelijk “dead men don’t speak” of “dead man walking”. Dit geldt ook voor radiocommunicatie. Pas het moment dat je weer in het spel terug mag gaan, mag je weer volledig radiocontact maken


3.3 Medic

Als je geraakt bent en je hebt je “hit” duidelijk kenbaar gemaakt, dan kan jij je laten healen door een Medic. De Medic is degene met het “medicpakket”.  Na de hit blijf je staan waar je geraakt bent, je roept luid en duidelijk “Medic”. Kan je op de plaats gehealed worden waar je staat is het geen probleem. Kan je niet op de plaats gehealed worden waar je staat, moet de Medic je “dragen/ondersteunen” naar een plaats waar je wel kan healen. De Medic moet je binnen 5 minuten healen door middel van een ''medic-patch''.Deze kun je een keer gebruiken. Bij een 2e hit zul je weer na de respawn moeten en daar de medic patch inleveren.Daarna ben je gehealed en kan je weer verder spelen.
De medic zelf kan ook gehit worden, als dat gebeurt dan zal hij of door zijn collega medic geheald moeten worden of terug naar de respawn (bij de respawn krijgt de medic zijn patches weer terug).


3.4 Basecamp-respawn of vaste respawn

De basecamp-respawn is de vaste respawn bij basecamp. In de basecamp-respawn mag je roken. Deponeer je sigaretten en dergelijke in de daarvoor bestemde asbak. In de basecamp-respawn hangt een klok die je respawntijd aangeeft. De basecamp-respawn mag niet “belegerd” of “vastgezet” worden


3.5 Veiligheidsmaatregelen

Voordat je de safetyzone binnen gaat voer je de veiligheidsprocedure uit. 1. Je haalt het magazijn uit je replica(‘s), 2. schiet enkele keren in een veilige richting (ter controle dat de replica geen bb’s meer bevat) en 3. je zet dan je replica(‘s) op ”safe”. Replica’s die het magazijn niet kunnen uitnemen, die geen “fire-selector” hebben of een “fire-selector hebben die de optie “safe” niet heeft, moeten de batterij visueel duidelijk zichtbaar ontkoppelen. In de safetyzone zijn dry-shots niet toegestaan.

EIGEN VEILIGHEID IS ANDERMANS VEILIGHEID EN DUS ONZE VEILIGHEID!!!


3.6 Veiligheidsbril

Buiten de safetyzone is het verplicht om TEN ALLE TIJDEN een veiligheidsbril of -masker op te hebben. Deze mag onder geen enkele voorwaarde worden afgezet. Als de bril beslaat, kapot is gegaan of niet goed zit, begeeft u zich dan onmiddellijk naar de safetyzone. Tijdens het testen van een wapen in de daarvoor bestemde zone wordt er ook steeds een veiligheidsbril gedragen. Kijk bij het begin van en tijdens een spel of je medespelers hun veiligheidsbril dragen, dit om de veiligheid van u en uw medespelers te vergroten en te garanderen.


3.7 FPS limieten

Voor aanvang van een speeldag moeten alle replica’s aangeboden worden voor een FPS-meting/keuring. Deze meting word gedaan met 6 mm BB van 0.2 gram. GBB’s worden getest met door de magazijnen te vullen met “Green”-gas. Als uw replica voldoet aan de FPS-waarden van Area 57 word het replica gewaarmerkt voor die speeldag. Voldoet het replica niet aan de FPS-normen, dan word het replica door Area 57 in bewaring genomen , tot einde speeldag.

Area 57 hanteert de volgende FPS-waarden:

Een mondingssnelheid van 360 FPS met een 6mm BB van 0.2 gram voor alle airsoftreplica's, uitgezonderd sniper-replica’s.

Een mondingssnelheid van 500 FPS met een 6mm BB van 0.2 gram voor sniper-replica’s. Sniper-replica’s moeten voldoen aan de volgende voorwaarden: het replica mag alleen maar een low-cap magazijn hebben, bolt action of bij een electrisch herladen een ingebouwde 2 seconden vertraging. De sniper moet naast zijn sniper-replica als main arm ook een side-arm hebben en dat mag ook een mes zijn. Bij twijfel of een replica als een sniper-replica aangemerkt word, kan men altijd info vragen bij of een foto sturen naar Area 57 (info@area57airsoft.com).


Bij een door een Marshall geconstateerde te hoge FPS-waarde in het veld, tijdens het spel, volgt onmiddellijke uitsluiting zonder restitutie van betaalde gelden. Twijfelt men aan de FPS waarde van het replica, dan kan men altijd een in-game meting aanvragen bij een Marshall. Word dan een te hoge FPS geconstateerd, dan word het replica door Area 57 in bewaring genomen, tot einde speeldag.


Replica’s voorzien van een Polarstar-installatie moeten zijn voorzien van een tournament-lock.


3.8 Richtmiddelen

 Onder richtmiddelen verstaan we lasers, red dots en scopes. Lasers en nightscopes die aan een replica vastzitten zijn bij wet verboden. Red dots en scopes zijn toegestaan.


3.9 Marshalls

De Marshall leidt het spel en kan bij problemen tijdens het spel altijd geraadpleegd worden. De Marshall draagt altijd een opvallend Area57 kledingstuk (volledig zwart tenue met logo's). Tijdens een discussie heeft de Marshall altijd het laatste woord en zijn bevelen en aanwijzingen dienen ten allen tijden te worden opgevolgd. De Marshall kan tevens de volgende geluidssignalen geven: Een lang fluitsignaal indien het spel gestart wordt, drie keer een lang fluitsignaal als het spel beëindigd of gestaakt wordt en een kort fluitsignaal  om uw aandacht te trekken. Het is ten strengste verboden om op een Marshall te schieten. Bij overtreding zal de deelnemer onmiddellijk worden uitgesloten, zonder restitutie van betaalde gelden.


3.10 Minimum schietafstand

Bij Area 57 gebruiken we geen “pang”-regel. Dat houd in dat als we in een “binnen-situatie” schieten op een doel dat zich ook “binnen” bevind, altijd single schieten. Schiet men van binnen naar buiten of van buiten naar binnen, dan mag men automatisch vuren. Als je op een reguliere/normale manier op iemand kan schieten, dan is dat toegestaan. Voor snipers geldt er een “no-shooting-zone” van minstens 15 meter.


3.11 Spelersgeschil.

In het geval dat spelers een geschil of discussie met elkaar hebben, zijn ze op verzoek van een andere speler verplicht om het deelnemersnummer op hun polsband duidelijk te tonen. De discussie word door de direct betrokkenen zo spoedig mogelijk gevoerd in het bijzijn van een marshall op een veilige, door de marshall aangewezen plaats.


3.12 Afbakening van het terrein

De organisatie kan delen van een terrein vooraf afbakenen met rood-wit lint. Tijdens de briefing zullen deze afgezette delen duidelijk genoemd worden. Het zich bevinden in een afgezet deel van het terrein leid tot onmiddellijke uitsluiting, zonder restitutie van betaalde gelden.


3.13 Ongevallen

Indien zich een ongeval voordoet, dient dit zo snel mogelijk worden gemeld aan Area 57 of een van haar marshalls. Area 57 zorgt na kennisname van het ongeval zo spoedig mogelijk voor de verdere afhandeling door gekwalificeerd personeel. Het spel kan in geval van een ongeval onmiddellijk worden stilgelegd. Iedereen die niet nodig is om te assisteren bij het ongeval gaat onmiddellijk naar de safetyzone om verdere instructies af te wachten. Enkel de organisatie kan na een ongeval het spel opnieuw starten.


3.14 Blind fire

Blind fire is niet toegestaan. Men mag alleen maar schieten als je ziet waar je op schiet.


3.15 Polsbandje

Iedere speler die op een terrein van Area 57 aanwezig is, draagt een door Area 57 gewaarmerkt polsbandje. Bij vermissing van het polsbandje meld de speler zich, met een legitimatiebewijs, onmiddellijk bij de organisatie.


3.16 Respect voor flora en fauna

Er worden geen (onnodige of zinloze) vernielingen aan de flora aangebracht. Er word niet op dieren geschoten.


4. Slotwoord


Dit reglement is door Area 57 opgesteld en goedgekeurd om het verloop van de door haar georganiseerde events in goede banen te leiden. Van iedereen word verwacht dat hij/zij het reglement nauwgezet naleeft. Zo zorgen we samen voor een goed lopend en professioneel event. Eén belangrijke regel geldt hier, als je twijfelt, vraag het aan een van de marshalls of aan iemand van de organisatie. Wij wensen u veel airsoft-plezier.